Snälla låt maten fortfarande vara varm

 
Just nu sitter jag i en lägenhet utan värme. Jag menar inte metaforiskt, utan gardiner och hemkänsla. Nej, jag menar bokstavligen. Så pass mycket bokstavligen att jag sitter hopkurad under mitt täcke och tänker på kakelugnar och varm choklad för att få det att passera. Jag hade inhalerat flera koppar utav den ambrosia som är varm choklad om det inte vore för att mitt skafferi just nu lever utan kakao och, ni vet. Det är kallt
 
Ute, inne. Hela den här dagen letar efter varma armar så mellan uppsatsskrivande och källsökande har jag bläddrat igenom mina sparade recept från 3-på-natten resor kring le internetz. Ifall ni delar denna kyla just nu med mig kanske de hjälper att glutta lite på dessa. Förhoppningsvis får ni lite inspiration till värme som sprider sig genom hela kroppen. 
 
1. Morotssoppa med ingefära och rosmarin
 
Emily Dahl från Mjölk & Arsenik lagar en morotssoppa som ser ut som om den kunde smälta bort några frusna dagar. 
 
 
David och Louside från den fantastiska bloggen Green Kitchen Stories lagar vacker, god och fullständigt vegetarisk mat tillsammans med sina två barn. Bland annat så kokar de upp denna frukosträtt de tagit med sig hem från Tel Aviv: Shakshuka. Den är varm, kryddig och perfekt i början av oktober för att ta tillvara på de sista tomaterna. 
 
Sist tänkte jag slänga ut någonting riktigt ordentligt höstigt. 
 
 
Den fina bloggen Oh My Veggies! odlar fram dessa små söta precis i tid till att vintersquashen kryper fram på hyllorna. Något att hungrigt äta med ögonen, inte sant?
 
Hoppas ni har en varmare start på hösten och att ni har kramar och kärlek omkring er nog att hålla kylan ute. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Venice

Jag gjorde morotssoppa häromdan! Dock en helt annan variant :)

Svar: Åh, men visst är det gott? Ska laga en alldeles krämig monstrositet snart, känns som att det äntligen är höstigt nog ute :)
lillaintensiven.blogg.se

2014-10-08 @ 11:36:32
URL: http://iamvenice.blogg.se
Postat av: sandra

Men ja, laga morotssoppan! Den var såå god.

Svar: Åh, det ska jag definitivt!
lillaintensiven.blogg.se

2014-10-08 @ 16:52:11
URL: http://atilio.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide